De Sittardse Bowling Vereniging heeft een eigen jeugdafdeling. Deze jeugdafdeling staat onder leiding van Christianne Kerckhoffs. Zij is als bestuurslid het aanspreekpunt tussen de ouders en het bestuur.

jeugdJeugd League

De jeugd speelt op woensdag van de even weken om 19.00 uur een competitie.
De kosten per speeldag zijn € 5,00 per deelnemer.
Hieronder een link naar de uitslagen van deze competitie.
Uitslagen

 

Training

Op zaterdag vindt er een training plaats voor de jeugd t/m 21 jaar, van 11.00 tot 13.00 uur onder leiding van onze gediplomeerde trainer Patrick Schatteman en ondersteund van Gerard Vastmans en Patrick Tribulet. De kosten voor de trainingen zijn € 25,00 per maand. In de zomermaanden vindt er géén training plaats.

De jeugd van de Sittardse Bowling Vereniging heeft in de loop van de jaren vele toppers voort gebracht. In de beginjaren waren dat o.a. Will v/d Looverbosch jr., Angelique en Bert de Win. Meest recente toppers zijn Glenn en Brian Zillekens, Jordi Putman en Mike Bergmann.

Momenteel trainen er ook jeugdspelers mee bij de landelijke en regionale selecties.
Mike Bergmann heeft zich via de NL-selectie voor de 5 achtereenvolgende keer geplaatst voor de Europese Jeugdkampioenschappen. Dit jaar worden deze in Wenen, Oostenrijk van 13 t/m 22 april 2019 gehouden.

Tevens speelt de Sittardse Bowling Vereniging dit bowlingseizoen ook met 3 teams mee aan de Nationale Jeugd Trio League. De Sittardse Jeugd heeft onder andere 2 keer het Nederlands Kampioenschap Jeugd Trio League gewonnen en zijn diverse keren op het podium geweest bij de zogenaamde Stedenontmoetingen.

Verder zijn er vele individuele topprestaties en kampioenschappen behaald.

 

Toernooien en Kampioenschappen

De Sittardse Bowling Vereniging organiseert gedurende het bowlingseizoen een aantal zogenaamde huistoernooien en de Sittardse Jeugd Kampioenschappen. Deelname aan deze toernooien staat open voor alle jeugdleden van de Sittardse Bowling Vereniging. 
Zij kunnen ook deelnemen aan Regionale of Nederlandse Jeugd Kampioenschappen of (inter)nationale toernooien waarvoor een lidmaatschap vereist is.

 

De Jeugdafdeling heeft ook een eigen Facebook Pagina.
 FB Jeugd